27-годишната психоложка от Калояново - Антония Лукова, която предизвика катастрофата с 8 ранени на пътя между пловдивските села Граф Игнатиево и Труд, многократно е била залавяна зад волана с дрога или употребила алкохол, съобщиха източници за БЛИЦ.

Младата дама дори известно време е била с отнета книжка заради поредно нарушение на пътя. По информация на БЛИЦ, разследващите са се добрали до записи от камери, които са били монтирани в близки до мястото на катастрофата сгради. На тях се вижда, че миналият ден, Лукова предизвиква катастрофата със своята кола и помита още два автомобила. Вижда се как младият мъж, с огромна черна коса и голяма черна брада пристига с такси от посока Пловдив, слиза от жълтата кола и сядайки на мястото на шофьора имитира че той е водачът.

Малшанс обаче съпътства психоложката, тъй като тестът за наркотици показва, че нейният приятел е бил дрогиран. Все още няма категорична яснота дали и тя е била употребила алкохол и дрога в този момент, но жертви на мелето разказаха пред БЛИЦ, че младата жена е отишла до една от ударените коли и е казала на ударената водачка - "Моля ви не казвайте, че аз съм карала колата, защото родителите ми са много строги". 

Очаква се днес полицията в Пловдив да излезе с изявление по скандалния случай. Пред БЛИЦ Антоанета Тенева, майката чиито двама сина пострадаха при удара, предизвикан от психоложката, каза, че големият й син не е добре. Имал силни болки в гърдите и днес ще го карат отново в болница на преглед. И малкият и големият син на тенева все още са стресирани от неочаквания удар на тяхната кола. Тенева и другото ударено семейство от село Дълго поле вече са ангажирали адвокати и ще съдят Антония Лукова. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!