Шофьорът, който бе задържан за причиняване смъртта на велосипедист на пътя за „Маказа”, отново е подхванал бизнеса си в Кърджали. След като седмици наред дюнерът на шведския гражданин бе затворен, Веждин С. отново е рестартирал обекта за хранене.

Самият 31-годишен собственик работи в „Кебап хаус“-а, който се намира в централната част на областния град, пише 24rodopi.com.

Помещенията са взети под наем за срок от 10 години.

Съд със скандално решение за шведа, убил глухоням колоездач край Маказа 

Все още не са готови експертизите по делото.Припомняме, че мярката му за неотклонение „задържане под стража” бе отменена от Апелативния съд в Пловдив. Вместо нея на 31-годишния шведски гражданин бе наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева. Магистратите наложиха и забрана да напуска страната.

Срещу Веждин С. е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 14 срещу 15 юни по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист при катастрофа край село Загорско. Трупът на пострадалия 37-годишен родопчанин бе открит в крайпътна канавка на сутринта, а евентуалният извършител бе установен и задържан четири дни по-късно.

31-годишният мъж, който върти бизнес с дюнери в Кърджали, а живее в кирковското село Метличина, бил с племенника си в автомобила, когато настъпило произшествието, стана ясно в съда. След удара двамата са слезли и са огледали пред превозното средство, но според тях, са ударили животно, което е избягало.

От прокуратурата обаче посочиха, че комплексната експертиза ще даде точни сведения какъв е бил удара и къде точно е съприкосновението с тялото и дали трупът не е бил… преместен в канавка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ