Един човек пострада, а друг загина при  тежка катастрофа в Смолянско. Инцидентът е станал малко след 19 часа в четвъртък в село Търън, съобщава 24smolian.com.
Починалият мъж – на 23 години, от Мадан, е бил в много тежко състояние още при транспортирането му в болница. Бил е с откъснат ляв крак от бедрото, както и с откъсната лява ръка. Освен това е имал и сериозна рана на главата, коментираха медици.
 

„Станал е сблъсък между два автомобила, има двама пострадали, като по първоначална информация единият е с откъснат крайник, а другият с болки в гърдите", коментира шефът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.
 
Според информация от кмета на селото Явор Говедаров, сериозно пострадалият е шофирал микробус с пловдивска регистрация. Той бил спрял на вътрешен завой в рамките на селото, а шофьорът му по неизяснени причини за сега бил зад буса. По същото време лек автомобил, управляван от местен жител, се блъснал в микробуса  и ударил сериозно колегата си.
 
„Говори се, че бусът е бил със спукана гума, а шофьорът се опитвал да я смени, а водачът на другия автомобил не го е видял, тъй като е бил заслепен от слънцето", коментира Говедаров.
 
Според него, едното момче е с отрязан крак и ръка – шофьорът на буса, а водачът на леката кола е с травма в гърдите и главата.
„В момента се изясняват обстоятелствата, като все още нямаме официална информация за пострадалите и тяхното състояние. Прави се оглед и ще се образува досъдебно производство", добави старши комисар Димов.