Автомобилът с украинска регистрация е предизвикал пътния инцидент снощи, при който загинаха четирима души в Прохода на Републиката - Хаинбоаз, съобщиха от МВР.

Стана ясно кои са жертвите, изгорели при кошмарната катастрофа в Хаинбоаз

 
Катастрофата, която затвори временно прохода, стана в началото на най-дългото село в България - Пчелиново, близо до град Гурково. След извършен оглед на местопроизшествието става ясно, че чуждият гражданин е навлязъл в насрещното движение.

Последвал е челен удар с идващия автомобил, в който са пътували баба, дядо и двамата им внуци. И четиримата загиват на място. Децата са 5 и 15 години, а възрастната двойка съответно на 57 и 52 години.

Кървав ад с три трупа блокира Прохода на Републиката, хора са горели живи! СНИМКА
 
Главен инспектор Димитър Димитров обясни, че колата на българското семейство е била с газова уредба, но резултатите от експертизата ще покажат причините за запалването ѝ.
 
Украинецът е получил травми на гърдите и десния крак. Пробите за алкохол и наркотици са дали отрицателен резултат. Взета е и кръвна проба, като резултатите тепърва се очакват.
 
Той е задържан за срок от 24 часа. Очаква се от прокуратурата да му повдигнат обвинение.
 
Проходът на Републиката вече е отворен. В района често се случват пътнотранспортни произшествия. По време на снощната катастрофа пътят е бил мокър заради проливни дъждове.