Бял Хюндай SUV отнесе моторист на соченото за най-опасно бургаско кръстовище – това между улиците „Сан Стефано“ и „Гладстон“ в жк „Възраждане“. Водачът на мотоциклета е пострадал, до преди минути екип на Спешна помощ беше на място и медиците установяваха травмите му, пише flagman.bg. 

Причините за катастрофата към момента са неясни, но според свидетели става въпрос за отнето предимство от страна на водача на автомобила. Това е и най-честата причина за инциденти на това кръстовище.

Припомняме, че това място е едно от най-опасните в града, защото ПТП-тата там са ежедневие. Преди няколко месеца общинският съветник Ивайло Вагенщайн предложи там да бъде монтиран светофар, но тъй като кръстовището се намира малко преди най-продължителният червен сигнал на светофар в града – този на Билковата аптека, идеята остана на заден план.

Въпреки това мнозина все още са убедени, че светофарна уредба между улиците „Гладстон“ и „Сан Стефано“ все пак трябва да има, дори ако трафикът се натовари повече, защото в действителност катастрофите там са ежедневие.
Пострадалият по-рано днес моторист вече е откаран към УМБАЛ „Бургас“. Не е ясно състоянието му.