Манчо Панюков от Осиково, който закла двете си деца, а след това запали къщата на семейството на съпругата си, е напълно вменяем. Той е разбирал какво прави. Не е шизофреник, може да носи отговорност за постъпките си и прави разлика между добро и зло. Това е заключението на психиатрите, които са извършили експертиза на касапина, пише столичен ежедневник.
Панюков жестоко уби двете си деца Иво на 5 г.  и Еди на 8 г. през февруари тази година. Тогава той запали и къщата на тъста си, а в пожара пострадаха петима души. Панюков е в ареста в Благоевград с постоянна мярка "задържане под стража". Съпругата му Биляна, която получи 85% изгаряния, все още се бори за живота си в "Пирогов".

Преди трагедията детеубиецът затънал в дългове. Взел над 40 000 лева от банки и познати, а нямал работа. Затова като дошло време да връща парите, изпаднал в паника. Потърсил утеха в алкохола, последвала и агресия срещу съпругата му и родителите й, които се мъчели да го вкарат в правия път. Накърнената му мъжка чест, липсата на изход и правилна преценка на ситуацията, отдръпването от роднини и приятели го направили по-агресивен. Така той насочил гнева към семейството си и решил, че като убие децата, ще отмъсти на съпругата си и роднините й, смятат експерти. /БЛИЦ