В близките дни ще има нови трусове, след двете земетресения, които разтърсиха София снощи и тази сутрин. Те обаче ще клонят повече към 3-та степен по скалата на Рихтер, отколкото към 4-та. Може да стигнат до 3,5. Това съобщи за Агенция БЛИЦ популярната като "сеизмосензор" софиянка Мая Попова. Тя обаче е категорична, че не очаква нищо катастрофално в рамките на близките дни.
Последните земетресения в София няма да доведат до нищо, което да се развие и да има сериозни последствия, бърза да успокои тя столичани. Трусовете до 4-та степен са си малки, нищо че ни изплашват, посочи Попова.

Надявам се, че по никакъв начин няма да разочароваме Господ с поведението си към Природата, за да бъде така добър да продължи да ни предупреждава за това, което ще се случва, както за по-далечните райони, така и за нас. Надявам се Господ да запази тази дарба, каза още Попова.

Мая Попова е дъщеря на бившия шеф на отдел “Кадри” във Външно министерство Живко Попов. Тя използва тялото си като сензор и чрез вибрациите му усеща задаването на земни трусове. Предрече точно и снощния трус преди два дни. Може да прогнозира предстоящи трусове, но само до 12 дни напред. /БЛИЦ