Видеоклип на руска инструкторка по танци на пилон, която пътувала в злополучния Еърбъс 321, приземил се по корем в царевична нива край Москва, разбуни социалните мрежи. 24-годишната Алла Горковенко си навлече гнева на потребителите, някои от които ѝ „пожелаха“ да умре.
 
Алла пътувала със самолета на Уралските авиолинии към Крим, когато птица се врязала в двигателя и предизвикала авария. Благодарение на самоотвержените усилия на пилотите Дамир Юсупов и Георгий Мурзин, самолетът се приземи в полето без никой да загине.
 


Алла, която се подвизава като стриптийз инструкторка под името Алла Летящата, засне видео от перипетиите си в царевичната нива заедно със своята приятелка Даря Калгина.
 


„Разбихме се, ма*ка му. Със скапаните Уралски авиолинии. Сега сме в някаква проклета царевична нива. Това е ши*ано“, оплаква се червенокосата танцьорка.
 


„Вижте, покрити сме с кал, точно когато резервирахме пътуване до Крим“, жалва се още тя.
 


Мнозина в социалните мрежи я заклеймиха като „неблагодарна“. Те изтъкват и че тя не обелва и дума за геройството на пилотите. „Да кажа, че съм късметлийка, е нищо. Благодаря ти, Господи, ти наистина ме спаси“, казва вместо това тя.
 


По адрес на танцьорката са изсипани куп обиди. Някои дори я проклинат да умре в мъки. По-късно тя изтри поста си в Инстаграм.
 


Девойката твърди, че постът ѝ всъщност е бил саркастичен и оплакванията ѝ от мръсотията са самоирония в напрегнатата ситуация.
 Превод и редакция: БЛИЦ