Трагедия разтърси Поморие в навечерието на летния сезон. Сервитьор от комплекс „При Американеца“ е починал, падайки от третия етаж.

Драмата се е разиграла на 16 юни, след вечерната му смяна, пише "Флагман". 

35-годишният Йордан Делчев се е прибрал в осигурената от работодателя му стая, която е в съседна къща, като малко след това е полетял от терасата си. 

Мъжът е от Пловдив и е пристигнал в морския град скоро за сезонна работа. Къщата, в която живеел, е собственост на майката на работодателя му Николай Алексиев, познат в Поморие с прозвището Американеца. Третият етаж от имота се използвал за сезонните работници на комплекса му, разказаха поморийци. 

По информация на местните, категорично се касае за нелеп инцидент, а не за самоубийство или престъпление. 

В злощастната вечер смяната на Йордан е приключила към 23 часа. Чувствал се уморен и дори отказал на колегите си да остане с тях за по едно питие. Върнал се в стаичката си и няколко минути по-късно е излязъл на терасата, за да подиша въздух. По това време е имало човек на терасата на втория етаж, който е говорел по телефона.

Двамата с Йордан са си разменили няколко думи. Вероятно, според поморийци, Йордан се опитал да слезе на втория етаж, но увиснал на парапета на терасата, а секунди по-късно е паднал. Ударът в земята е бил фатален и той починал на място.

„Изключително нелепа смърт, за която няма виновен. Явно го е домързяло да използва стълбите и решил, че не е толкова трудно да слезе през терасата. За да няма слухове, категорично заявявам, че Йордан не употребяваше наркотици, не е злоупотребявал и с алкохол.

Доколкото ми е известно, вечерта на 16 юни не е пил, а и да го е направил – най-много чаша-две, в никакъв случай не е бил пиян. Така или иначе полицаите работят по случая и ще стане ясно дали е имало алкохол в кръвта му“, каза колега Йордан, който пожела анонимност.

Той сподели още, че починалият е работел при Американеца от 18 години. „Те не бяха като работник и работодател, а като истинско семейство. От 18 години Йордан е идвал в Поморие да работи при г-н Алексиев. Работодателят му в момента е съкрушен от нелепата загуба“, каза още колегата на Йордан.  
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ