Двама рибари се обърнаха с лодка в язовир Огоста, съобщава BulNews. Двама монтанчани излезли да ловят риба, но лодката им се преобърнала. Часове наред те се борели за живота си насред ледените води на язовира. 

Към 12.30 часа в петък обаче късметът им се усмихнал. Жандармерист и негов приятел отишли да ловят риба във водоема. Те се движели в посока садковата инсталация когато видели обърнатата лодка. 

Новодошлите рибари реагирали веднага. Те извадили въжета, с които дърпали към брега на язовира бедстващите мъже, успокоявайки ги, че всичко ще бъде наред.

Заснет е и видеоклип от спасителната акция, който е споделен в социалната мрежа. Заради случая с изчезналите рибари преди 5 дни от езерото Мандра край Бургас обаче, много хора си помислили, че става дума именно за случката край морето и въодушевени споделят кадрите.

Припомняме, че вече близо седмица от изчезналите мъже няма и следа. Цяла България се надява да имат късмета на монтанчаните, които са спасени за броени часове, тъй като техни колеги решили да отидат да практикуват спорта по същото време. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук