Разследва се смъртта на 8-годишното момче в Мездра, делото е взето на специален надзор, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Под ръководството на Териториално отделение - Мездра към Районна прокуратура – Враца се води разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Досъдебното производство по случая е било образувано след постъпил сигнал на телефон 112, подаден от Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Мездра за смъртта на дете. Пострадалото момче било транспортирано в медицинското заведение от неговия баща.

Прокуратурата с нова версия за трагедията с 8-г. внук на Тома Томов, арестуваха... 

Веднага са били предприети действия по установяване на факти и обстоятелства за случилото се.

Към настоящия момент е известно, че около 17.00 часа на 8 януари 2021 г. в къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра влезли двама съученици – осемгодишните Т.Т. и К.Й. Не след дълго се чул силен гръм. Впоследствие безжизненото тяло на Т.Т. било открито пред дома.

При извършен оглед на имота, обитаван от едното дете, което не е пострадало, са били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке е била намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка – ловни патрони.

Мъртвото дете от Мездра - внук на известния бивш политик Тома Томов СНИМКА 

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, очакват се резултатите от аутопсията.

Продължават разпитите на свидетели. Предстои назначаване на експертизи – съдебномедицинска, балистична, химическа, психолого-психиатрична.

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ