Усетихме здрав трус и се събудихме цялото семейство. Усетих, че това не е нормално земетресение, а още по-голямо. Съобщиха за 7,6 по скалата на Рихтер. Веднага разбрахме, че ще има много жертви. Това споделя пред bTV Сали Йълдъз, който живее в град Кония. 

"Преди земетресението се чуваха звуци от под земята. Когато видяхме, че вратите се клатят и полилеите се люлеят и разбрахме, че става въпрос за голямо земетресение", сподели той.  

"Самите хора казват, че има буквално срутени сгради. Не легнали на  една страна, а напълно разрушени. Жертвите няма да са малко, за съжаление. От сега не може да се каже къде е най-тежко положението. Институциите реагираха мигновено и започнаха спасителните операции. В 7 града се съобщава за срутени сгради, но малко по-късно ще стане ясно", каза още Йълдъз. 

Последни новини за страшното земетресение, което събори сгради в Турция ВИДЕО

"Казват на хората каквото и да се случи да не влизат в сградите. Има големи задръствания по пътищата. Хората панически се опитват да излязат от града, което затруднява линейките и гражданска защита да се движат из града", допълни мъжът.  

Към момента няма данни за пострадали български граждани след силното земетресение в Югоизточна Турция, съобщиха от МВнР. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук