Голям пожар избухна в центъра на Бургас. Инцидентът е възникнал в изоставена постройка в района на бившата Инфекциозна болница. В опасна близост се намира бензиностанция "Петрол". По всяка вероятност огънят е запален от клошари, които търсят убежище в необитаемите бараки.
На място има три противопожарни автомобила и линейки. Бургаските пожарникари са извели двама човека от огнената стихия до бившия Отрезвител в Бургас. Спасените са мъж и жена. Веднага след като огнеборците пристигнали, покривът на изоставената сграда е рухнал, съобщава "Флагман"."Проверени са всички места, посочени за свърталища на клошари. Засега няма труп. Надяваме се да остане така", съобщи главен инспектор Николай Николаев от пожарната в Бургас. Обитатели на пламналите постройки обаче се съмняват, че вътре е изгорял човек. Те опитали да изкарат навън мъж на име Иван, който обаче бил трудно подвижен.
Живеещи в района пък споделиха, че са чули викове на мъж след избухване на пламъците. В момента търсенето и разчистване продължава. Пожарът в центъра на Бургас се разраства и стигна до сградите на Онкоболницата, където в момента има пациенти. Все пак от пожарната уверяват, че за хората вътре няма опасност. Ако стихията се разрасне огнеборците имат готовност да евакуират хората.