Погасен е пожарът, който избухна в хале в стоков базар „Илиянци”. В следствие на огъняопасно се е наклонила конструкцията на сградата. Заради това всички граждани в района на „Илиянци” са помолени да напуснат, тъй като може да се наложи сградата да бъде съборена.
Не са отчетени превишения над пределно допустимите концентрации на вредни вещества във въздуха в района на базар “Илиянци”, това показват резултатите от автоматичната станция в район Надежда, съобщиха от РИОСВ – София. Екип на инспекцията, съвместно с експерти от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда са на мястото на пожара, за да направят имисионни измервания на въздуха в района на базар “Илиянци”.
Големият пожар избухна в складове в стоковия пазар „Илиенци" в София в 8.10 тази сутрин. Няма данни за пострадали. Складът обхваща площ от около 600 кв. м. С огнената стихия се бориха 13 пожарни автомобила и около 100 пожарникари. Причините за пожар се установяват. Най-вероятно са се запалили кашони в халето.По неофициална информация не се изключва версията за умишлен палеж. Според запознати целта на извършителите е да се пресече контрабандното карго от Китай. Окончателно становище ще има, когато следствената група направи оглед на мястото. Халето е на арабски гражданин, а стоката, която се продавала в него е собственост на китайци. Директорът на столичната пожарна комисар Иван Илиев съобщи, че е имало проблем с водопровод в район "Илиянци", което затруднило работата на пожарникарите и наложило спирането на водата в квартала. 
Горя червеното хале вдясно от входа на базара. В него по информация на пожарната има дрехи и текстилни материали. В района има гъст пушек. /БЛИЦ