Шефът на пристанищевто в Свищов Здравко Деянов е бил нападнат и пребит, пише в утрешния си брой в. "Труд". Около 18.30 часа вчера мъжът се прибирал пеша от работа. Докато минавал през оформен като тунел свод между блоковете на ул. "Цанко Церковски", ненадейно върху него се нахвърлил як мъж.
Биячът го съборил с няколко крошета на земята и започнал да го рита. Здравко Деянов опитал да се отбранява ю, но не успял да надвие нападателя. Хора, които излизали от близки квартални магазини, чули олелията и щом дошли към тунела, бабаитът побягнал.
Деянов бил откаран в свищовската болница. При прегледа медиците установили, че е с 3 счупени ребра, синини и отоци по главата и тялото. Имало съмнения, че е счупена челюстта му, но рентгеновите снимки не потвърдили това. Половин час след саморазправата Деянов бил прехвърлен на лечение в хирургията на плевенската болница.
"Нямам никакъв спомен за случилото се. Не знам кой и защо ме е нападнал. Никога не са ме заплашвали, нямам конфликти с работници, нито с други хора", сподели Деянов.
Според криминалисти нападението не е с цел грабеж. Колеги и приятели на Деянов пък са категорични, че боят няма връзка със стартиралия строеж на ферибота Свищов-Зимнич. /БЛИЦ