Защо Георги Бошнаков е решил да лети през Солунска глава, за да стигне до София и дали е получил точни данни за метеорологичните условия в планината, все още предстои да се определи от разследването на комисията по въздушни катастрофи. Създадена е специална комисия от местни експерти и двама български следователи, съобщава македонската медия 24.мк, цитирана от "Фокус".

Българският посланик в страната търси отговорност от компетентните власти, които са знаели за лошото време, но все пак са позволили на пилота да лети. А от аудиозаписа, който беше публикуван в медии, се чува разговор между метеоролога и контролиращия полети. Но, първият човек на комисията не иска да коментира причините, казвайки, че е рано да се предположи какво се е случило.

Дали тази „Чесна“ тежка около 2 тона и преди е летяла в македонското небе, какво разрешение е имал бизнесмена Бошнаков, който е управлявал самолета и цялата информация за производството и обслужването ще бъдат събрани в рамките на разследването.

Македонските власти гарантират, че след като Бошнаков е заявил за турболенция, му е било позволено да кацне на летището в Скопие, но защо е променил решението си и е продължил към София, засега това е загадка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ