Самолетът „Чесна“, който погреба бизнесмена Георги Бошнаков и семейството му, е паднал като камък. Това казаха пред „Телеграф“ източници, запознати с разследването от първа ръка.
 

Сред първите впечатления на служителите от македонското звено за разследване на авиационни инциденти, самолетът не е имал косо снижаване, характерно за подобни катастрофи, а се сринал право надолу към планинския рид, където се разпилял парчета. По тази причина основна версия на разследването остава техническа неизправност в малкия самолет.

Шефът на летище Лесново с нови разкрития за пилота на разбилия се самолет
 
Не се изключва и пилотска грешка и паника заради нестабилната метеорологична обстановка.
 
Георги Бошнаков е имал лиценз за пилот от 2013 година и бил изключително добре подготвен и дисциплиниран. Това съобщи Георги Игнатов, председател на Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България. „Георги беше добър и предан приятел, отзивчив и готов да помогне на всеки. Един от най-чистите хора, които познавахме“, коментира Игнатов.

Свидетели на трагедията край Скопие: Изуми ни тишината! Не видяхме обаче...
 
По думите му, Бошнаков се идентифицирал с целите на асоциацията като най-пламенно защитавал инициативите за предстоящите промени, свързани с облекчаване на режима за полети в пространството на ЕС.