Говорителят на главната прокуратура на Северна Македония Елизабета Недановска увери пред bTV , че в хода на разследването на катастрофата на частния самолет „Чесна“, в която загина едно българско семейство, ще се разгледат всички факти, за да се установят причините. Работи се по всички версии.
 

Разследването все още е в много ранна фаза. Още се събират доказателства, посочи Недановска. Извършен е оглед на мястото. Назначени са двама обвинители.
 
Частният самолет е намерен в местността Боро поле на връх Солунска глава. Метеорологичните условия са били изключително лоши и затова той не е могъл да бъде вдигнат от там и прибран в хангар. Горивото е източено. Мястото на инцидента и останките от самолета са заснети от разследващите.
 
По думите на Недановска, за идентификацията на жертвите ще се наложи ДНК изследване, което е възможно да се направи в сътрудничество с българските власти.
 
„Обвинението няма да пропусни нищо в провеждането на разследването“, увери говорителят на прокуратура.
 
Тя нарече спекулация информацията, че пилотът и собственик на самолета Георги Бошнаков е поискал да кацне аварийно в Скопие, но е получил отказ. Няма информация самолетът да е поискал разрешение за кацане.
 
Иззети са записи от контролната кула, от радарната служба, от летището в Охрид, обясни още Недановска.