Загиналото при самолетната катастрофа в Македония семейство е свързано с град Белово, където хората са потресени от случилата се трагедия, информира Дарик.

На този етап няма официално потвърждение, че именно семейство Бошнакови са починали при катастрофата в Северна Македония. Очаква се идентифицирането на загиналите да отнеме повече време, тъй като не са открити документи за самоличност.

Загиналата в самолета Калина е от знатен габровски род, потомка на който е и Дилма Русеф (СНИМКА) 

Съпругът Георги Ангелов Бошнаков е родом от Белово, там е израснал и до последно обожавал да отдъхва на вилата си, намираща се на ул. „Христо Ботев“.

Обичал да кани и гости. Местните ще го запомнят като изключително топъл, земен, весел човек, умеел да общува добре с всякакви хора. Така се държали и съпругата му Калина, както и двете им дъщери Гергана и Биляна. Често събирал близки и приятели на раздумка под сенките на два големи навеса в двора си.

Никога не се хвалел с успехите и богатството си. Беловци научавали за това от други източници. Говори се, че притежавал още един самолет, освен „Чесна“-та, с която е загинал. През лятото посещавал и плажа в родния си град. За последно бил там в неделя, окосил тревата в двора и казал, че бърза да тръгва, защото замислил да заведе семейството си на разходка.

Георги Бошнаков е единствен син на покойния вече инж. Ангел Бошнаков и педиатърката д-р Вера Бошнакова. Родът им е голям и много от хората в него са успели и уважавани. Майка му е възрастна и доста болна, а близките им се чудят как ще понесе мисълта, че е изгубила наведнъж и сина си, и снаха си, и двете си внучки.

Бошнаков е крупен предприемач с няколко успешни бизнеса, включително производства на плоскости и пелети от отпадъци. Съпругата му Калина Корнажева е известна столична адвокатка.

Припомняме, че те загинаха, заедно с двете си дъщери на 18 и 14 години, на 2 април при опит да се върнат с малък частен самолет от Охрид в София. Машината попада в силна турбуленция и се разбива до връх Солунска глава близо до границата с България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!