Ураганът Зета връхлетя в сряда вечерта американския бряг близо до град Ню Орлиънс, щата Луизиана, съобщи американския Национален център за ураганите.

Ветровете на урагана достигат до 175 км/ч. Окото на бурята е с диаметър от 23 км и към в 6:51 РМ източно време преминаваше през Ню Орлеанс.

За сега няма данни за жертви и разрушения. Предупреждението за буря включва зони от Intracoastal City, Луизиана, до Навара, Флорида, включително Lake Borgne, Lake Pontchartrain, Vermilion Bay, Pensacola Bay and Mobile Bay. Това означава, че в тази зона е възможно животозастрашаващо покачване на водите, причинено от стихията.
Предупреждение за тропическа буря е в сила и за части от южната част на Мисисипи и Алабама, както и за западната част на Флорида.

Предупреждение за тропически бури са в сила за централна Алабама и Северна Джорджия, където се очаква стихията да достигне най-късно рано в четвъртък. Проблеми с електричеството се очакват от югоизточната част на Луизиана и южната част на Мисисипи до западно-централната част на Джорджия.

Животозастрашаващо наводение, причинено от Зета, може да залее части от северната част на Мексиканския залив близо и източно от мястото, където окото ще срещне брега. Зета е единадесетата буря, която достига до бреговете на Съединените щати тази година и петата, която удря бреговете на Луизиана.
 


Източник: bg-voice.com