Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни вълни разрушиха предпазните пясъчни диги. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й, съобщава Флагман бг.
На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени.

Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните."Ситуацията беше много тежка, вятърът достигна скорост 20 м/с, а вълнението на морето 4-5 бала, поради което предпазните диги не издържаха. Нанесените щети на ивицата и заведенията са много сериозни, но веднага сме готови да отделим финансов ресурс и ще инвестираме колкото средства са необходими, за да отстраним пораженията. Ще се наложи да издигнем отново предпазни диги, защото съществуващите буквално са сринати от бурните вълни. Отделно от това започваме работа и по отстраняване на изхвърлените от морето отпадъци", заявиха от фирмата-наемател на Северния плаж.

Бурното море в Бургас „захапа“ и част от заведенията на Северния плаж. Плажната ивица бе изядена от водата, а вълните се удряха в търговските обекти, нанесени са сериозни щети, които наемателите ще трябва да оправят преди началото на летния сезон.Преди няколко години бившият наемател Атанас Атанасов правеше всяка зима импровизирана дига, за да запази пясъка, но новите стопани на плажа, които според вицепремиера Валери Симеонов, са свързани с Маргините, не смятат това за необходимост и поне в първата си година са оставили плажа на произвола на съдбата през зимните месеци.