Пороят, който се изсипа над Варна буквално потопи града, видя репортер на БЛИЦ. Булеварди, улици и сгради са наводнени от обилното количество дъжд.

Над 50 сигнала са постъпили на в пожарната за наводнения във Варна, съобщиха за БЛИЦ от дирекцията на полицията в морската столица.

Силна буря вилня край София, а сега наред е Варна! Порой отнесе града, но голяма аномалия изненада мнозина (СНИМКИ) 


Основно гражданите са алармирали за наводнени избени помещения на частни домове и обществени сгради, приземни етажи, подземия и избени помещения.

Пороят е залял АГ болницата в града и се налага изпомпване на водата. От ОДЗ „Детска радост“ също са подали сигнал, че е наводнено котелното помещение детската градина. Подземните етажи на медицинският център на Марешки също са плувнали от пороя. На редица места във Варна – булеварди и улици движението бе блокирано заради изписалия се дъжд. Има множество закъсали автомобили, а по време на пороя преминаването по улиците беше почти невъзможно, видя репортер на БЛИЦ. Читатели на медията ни изпратиха снимки и видеа от ключови точки в града – подлезът на „Шипка“, който изцяло беше наводнен и има закъсали автомобили, от Гранд мол Варна, където се вижда, че партерния етаж е заприличал на басейн, както и от улица „Струга“ от където ще минава трасето на новия булевард „Левски“.

Работниците на участъка споделиха пред наш репортер, че всички положени платна за строителните дейности са били отнесени от пороя.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната