Шестима от пострадалите в катастрофата на АМ "Тракия" остават под лекарско наблюдение в болницата в Стара Загора. Трима от тях са деца. А други две, които пострадаха най-тежко, са транспортирани в "Пирогов". На място в Стара Загора дойдоха роднини на част от ранените деца.

Със свито сърце Горан Тутуш прекарва цялата нощ пред болницата. Сред ранените деца е 10-годишната му дъщеря. След като разбира за катастрофата, веднага тръгва от Белград.

"Има контузии по цялото тяло, по-добре е, стабилна е. Сега остава бързо да се приберем в Сърбия, само да го преживее", каза бащата пред Bulgaria ON AIR.

От сръбската столица идва и Марко. 11-годишният му брат е настанен в интензивното отделение и ще бъде преместен в болница.

"Ранен е по главата и ръката. Докторите казаха, че е в стабилно състояние и го откарват към болница в София", каза младият мъж.

Двете внучки на Любиша и Любка Николич също са пострадали. Двамата идват от София и научават как е станал инцидентът.

"На някой човек е прилошало и е дошъл на предната седалка до водача. Той не е могъл да се оправи и водачът опитал да му помогне. В този момент е изпуснал волана и е станала катастрофата. Ние по-възрастните винаги си представяме най-лошото, но в този случай всичко е добре", каза Любиша Николич. 

Лечението на две от 12-те пострадали деца ще продължи в столичната болница "Пирогов". Здравният министър на Сърбия също беше в болницата в Стара Загора.

"Най-важното е, че всички са живи, изцяло са обгрижени децата, психолог работи с тях. Благодаря на българските власти за бързата реакция", каза Златибор Лончар.

6 деца, които са в стабилно състояние, ще бъдат ескортирани и превозени с линейки до границата със Сърбия, където ще бъдат поети от сръбски медици. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук