Прокуратурата разкри нови подробности за катастрофата с автобус, станала на АМ "Тракия". Както БЛИЦ писа сръбски автобус се преобърна, като при инцидента пострадаха 17 души, повечето деца. Ето какво съобщават от обвинението:

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство, по което се извършва разследване от следователи от Националната следствена служба, за престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

а 14.08.2022 г. около 20 часа на автомагистрала „Тракия“ , в района на км 217, в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство – автобус „МАН“ със сръбска регистрация, са били нарушени правилата за движение по пътищата и с това по непредпазливост са причинени средни телесни повреди на повече от едно лице. Автобусът се движил в посока към гр. София като превозвал 47 пътници - сръбски граждани, голяма част от тях малолетни и непълнолетни деца.

Последни новини за ужаса със сръбски автобус на "Тракия", от МВР обявиха, че шофьорът...

На място е изпратен дежурен екип от ОД на МВР-Стара Загора като местопроизшествието е било запазено. При катастрофата са пострадали множество от пътниците. На 28 лица е оказана медицинска помощ в ЦСМП-Стара Загора и са били освободени, а други 14, които са в по-тежко състояние, са настанени на лечение в различни клиники в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“, Стара Загора.  От тях 9 са малолетни деца, 3 непълнолетни и 2-ма възрастни.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1, като предвиденото наказание е лишаване от свобода от една до шест години.

Извънредно! Автобус с деца катастрофира на „Тракия”, хвърчат линейки, пожарна и патрулки СНИМКА

Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Със заповед на административния ръководител на Районна прокуратура-Стара Загора е определен екип от прокурори, които да ръководят разследването по досъдебното производство.

И към момента продължават действията по разследването – извършен е първоначален оглед на местопроизшествието и на превозното средство, осигурени са преводачи и се провеждат разпити на свидетели, предстои назначаване на автотехническа експертиза и множество съдебномедицински експертизи.

Водачът на превозното средство е задържан за 24 часа и предстои привличането му в качеството на обвиняем.

Първо ВИДЕО 18+ от тежката катастрофа с автобус с деца на "Тракия", страшно е!

 

На място на тежкото пътно произшествие бяха главният прокурор Иван Гешев и Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор и директор на Националната следствена служба.

Припомняме, че както БЛИЦ писа в неделя вечерта автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Пострадаха 17 деца. Инцидентът е станал между 217 и 218 км в посока София. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук