3-годишно детенце е било зверски нахапано от домашно куче, съобщава 24rodopi.com. Ужасният инцидент се е разиграл в периферията на Кърджали в петък.

Детето е било с множествени наранявания по лицето. Заради тежкото му състояние веднага след като му е оказана спешна помощ в кърджалийската болница е било транспортирано с линейка в пловдивска болница.

"Кучето скъсало синджира и се нахвърлило върху детето. Когато дойдохме в двора, откъдето се чуваха викове, то цялото беше в кръв. Беше нахапано по ръцете, краката, тялото, цялото му личице беше в кръв. Кучето е искало да убие детето“, разказаха  жители на село Македонци край Кърджали.

„Майката е пържела мекици вътре, а детето си играело на двора. Сигурно у започнало да дразни съседското куче, което е скъсало синджира и скочило върху детето“, поясниха жители на Македонци.

Екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и на полицията пристигнали на място. Кучето е откарано в приют в Кърджали.
Бащата на детето е на гурбет в чужбина и след като получил тревожната информация, тръгнал да се прибира при семейството.
Състоянието на 3-годишното дете е тежко.

Припомняме, че преди 10 дни домашно куче скъса синджира, с който бе вързано и нападна 12-годишно момче в село Бенковски. По случая е образувана проверка по член 325в, ал.1 от Наказателния кодекс.