46-годишният Златко Дерменджиев от Хасково, чието тяло беше открито в четвъртък в местност в близост до Асеновата крепост в землището на с. Клокотница, е починал в деня на изчезването си - 13-юли. Това показват резултатите от съдебно-медицинската експертиза. Той беше обявен за национално издирване и 15 дни нямаше следа от него.

По тялото не са открити белези на насилие, обясни директорът на ОД на МВР в Хасково старши комисар Чавдар Георгиев. Смъртта му е настъпила скоротечно вследствие на болестно състояние. По случая е образувано досъдебно производство, при което ще се изяснят обстоятелствата около инцидента.

Трагична вест от Хасково: Откриха трупа на Златко на място, където...

В акцията по издирването му се включиха роднини, приятели, доброволци, мото клубовете от Хасково и региона, а през последните дни към полицията се присъединиха и аварийно-спасителният отряд към община Перник, и военни от хасковското поделение. През вчерашния ден е бил разширен периметърът на търсене, посочи комисар Чавдар Георгиев.

Тялото е било открито в сенчеста част в силно залесена и пресечна местност, далеч от пътни артерии от един от доброволците и полицейски служител. Смята се, че Златко е набелязал в маршрута си за разходка да включи и крепостта. Вероятно в жегата обаче му е прилошало и той е изгубил ориентир за пътя, седнал е да отдъхне и е починал на място. Същият ден е било много горещо и дори в Хасково има измерен температурен рекорд, припомни шефът на полицията. В близост до тялото на мъжа е открит е телефона му.

Комисар Георгиев изказа благодарност на всички, които през последните седмица са положили усилия мъжа да бъде открит и подчерта, че благодарение на устойчивостта им в крайна сметка тялото е намерено.

Разгледани са всички възможни версии, но водещата почти през цялото време е била, че Златко Дерменджиев е починал от естествена смърт.

По-късно чрез медиите близките на Златко Дерменджиев  изказаха благодарности към всички, които са участвали в издирването му.

„В този така тежък за семейството ни момент искам да изкажа нашата огромна признателност и благодарност към всички специализирани екипи за уникалната организация и помощ, на всички приятели и доброволци, на всички тези хора с огромни сърца, които работиха денонощно, бяха с нас, подкрепяха ни, не се отказаха до край и помогнаха да открием брат ми.

Специални благодарности на директора на ОД на МВР Хасково ст. комисар Чавдар Георгиев, към началник на РУ Хасково Мирослав Христов, към издирвач Стойчо Радев от РУ на МВР Хасково, без които тази огромна организация нямаше да бъде възможна. Благодарим на: групите от Областна дирекция на МВР Хасково, Районна служба ПБЗН Хасково, екипи от Българска армия, Аварийно- спасителен отряд Перник, Туристически дружества по ловен туризъм, мотоклубове от Хасково и всички доброволци.

Благодарим ви от сърце и продължавайте да бъдете все така всеотдайни професионалисти“, се обръща към помагачите в издирването  сестрата на Златко Демерджиев- Валя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук