Появиха се смразяващи кръвта разкрития за тежкия инцидент, който стана по-рано днес на магистралата „Тракия“. БЛИЦ припомня, че на аутобаната се удариха цистерна и камион, а по-късно цистерната се запали.

Малко след това стана ясно, че един от шофьорите, участвали в мелето е загинал.Сега полицаи дадоха допълнителни разяснения за катастрофата.

„На този етап не може да кажем каква точно е причината, довела до инцидента.

Възможно е на един от водачите да му е прилошало или да е заспал, а може и да е бил засечен от друг автомобил.

Съмнително или по-скоро необичайно е движението на цистерната, която после се е запалила и е изгорял нейният водач“, уточниха от прокуратурата.„Цистерната се е движела в колона и може би е ударила ТИР-а пред нея, който е бил със сръбска регистрация.

Тепърва ще се уточняват тези обстоятелства. Все пак има други водачи, които са видели какво точно се е случило“, поясниха разследващите.

„Ще проверим и от какво е починал шофьорът – дали от запалването или здравословно състояние е причината“, допълниха разследващите.

Междувременно стана ясно, че движението Пловдив-София по магистралата ще бъде възстановено всеки момент. 

„Движението посока София-Пловдив обаче ще бъде освободено чак когато приключи огледът“, поясниха от МВР.„Напълно е възможно да има и поражения по самата магистрала от силния огън, но това ще стане ясно след като издърпаме запалените превозни средства“, допълниха униформените. 

Има информация, че и двамата шофьори, участвали в инцидента са чужди граждани.

„Имаме данни за починал чужд гражданин, който е водач на цистерната. Май и другият пострадал водач е чужденец“, допълниха разследващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Нова телевизия