В понеделник във видеообръщение лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов представи състава на бъдещо правителство и заяви, че е предложил на трима служебни министри - финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и образователния Николай Денков, участие в кабинет с мандата на ИТН.

В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

Министър Асен Василев даде интервю по темата пред БНТ.

Георги Харизанов пред БЛИЦ с изумителен коментар за кабинета на ИТН

Според него трябва да се подхожда балансирано, както подхожда служебният кабинет, а ИТН имат доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляне на разходите. 

Василев обясни, че разбира от икономика и финанси и няма как да бъде полезен в други сфери.

На въпрос какво мисли за част от приоритетите, обявени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти, Василев отговори, че след като свърши служебното правителство ще си позволи да коментира като гражданин.

Асен Василев заяви категорично, че в партийно правителство не би участвал и поясни, че да се гадае бъдещето е нездраво. Трябва да действаме на базата на това, което е възможно в момента”, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!