"Поканили сме за разговори "Демократична България" и формацията на Мая Манолова. Добре дошли са всички с нашите позиции", отворени сме към всички. Това заяви Асен Василев от новия проект "Продължаваме промяната" в ефира на Нова телевизия. 


Той обаче уточни, че за ДПС и ГЕРБ имат условия, свързани със санкциите по "Магнитски" и прокуратурата. 

"Ако ГЕРБ подкрепи съдебна реформа и затвор за корумпираните, то ще има разговор", коментира съоснователят на "Продължаваме промяната".

В листите на "Продължаваме промяната" има много разпознаваеми имена, но те все още подлежат на подредба. 

Той коментира и заплахата за убийство за Румен Спецов и обясни, че има информация, но няма право да я разкрива. 

"Г-н Тончев от ДАНС, ако пожелае, ще ви я каже. заплахата е неутрализирана успешно", каза той.

"Защо колегите от ГЕРБ толкова много ги притеснява г-н Спецов, дали защото като започнахме да проверяваме големите фирми, някой го е ударило по джоба"

Василев не отговри дали той, или Кирил Петков ще е премиер, ако вземат властта. "Ако ние формираме бъдещия кабинет, бъдещият премиер ще е въпрос на разговори", уточни той. По отношение на това дали се вижда като министър или депутат, Василев посочи, че се смята като финансов министър.

Той отново не пропусна да изчетка Радев. „Ние подкрепяме Радев защото вярваме в неговата почтеност. Той застана плътно зад нас в една много тежка битка в една много тежка ситуация“, заяви Василев и уточни, че няма да му се разсърдят, ако той подкрепи БСП.