Очевидно този парламент е провален, както и 45-тото НС. Един парламент е провален като не е в състояние да излъчи управление на страната. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в кулоарите на парламента.

"Върнахме мандата, защото предварително т. нар. партии на протеста и БСП заявиха, че няма да подкрепят наше правителство и няма да участват изобщо в разговори с нас. От там нататък бе безсмислено да полагаме каквито и да е усилия. Това е симптомът за тежката политическа криза. Всяка партия е в самоизолация", каза той.

"Ние нямаме проблем с това да разговаряме и да водим диалог с останалите политически сили, но помежду си те се изпокараха. Най-тежките скандали в това НС са между партиите на протеста. Ние оставаме незабележими в тази ситуация... Видяхте ходения по стаите с приоритети, които имат много общ характер", уточни Биков.

"Радев опитва да се освободи от част от партиите на протеста и да ги замени с нова партия от този тип, която евентуално за разлика от тях да не се провали по този начин, по който те го направиха. Доколко това ще се случи, предстои да видим", каза той.

Запитан за съдебната реформа, Биков отговори: "Това не е нито реформа, нито съдебна. Това е местене на едно бюро от едната стая в другата конюктурно. Защото Гешев е лош, сега ще му вземем бюрото... Просто искат партиите на протеста да си закачат някаква брошка. Абсолютно неадекватно".

На въпрос предрешени ли са изборите, той отвърна: "Мисля, че ситуацията толкова бързо се мени... Ако помните каква беше преди 2 и 4 месеца, вероятно след 2 месеца ще е коренно различна, така че тези избори и парламентарни, и президентски към момента са с непредвидим резултат".

"Ние трябва да мобилизираме избирателите си и да покажем, че ни има. Нас ни има и доказателство за това са последните избори, при които бяхме подложени на сериозен натиск и пак спечелихме", заяви Биков.