Няма да допуснем турска намеса във вътрешните работи на България! Шумен не е турски вилает! Тази категорична позиция изразява в профила си във Фейсбук Деан Станчев от ВМРО. 
 

Поводът за острата реакция на Станчев, който е водач на листата с кандидати за народни представители на ВМРО за Шумен, е скандален призив, който се разпространява в града: „Хайде, Бурса, да си върнем Шумен!“
 
Лозунгът е съпроводен със съобщение за безплатни автобуси от Турция за желаещите да гласуват на изборите на 4 април.

Кандидат-депутатът заяви категорично, че не за пръв път се вижда такава стриктна организация сред българските изселници в Бурса и пита – дали някой не се опитва да превърне Шумен в Кърджали.И категорично заявява: Шумен не е бастион на ДПС. От Шумен започва България!
 
Ето и пълния текст на коментара на Деан Станчев във „Фейсбук“:
 
Скандално съобщение се разпространява в Шумен:
Нека да преведем: „Хайде, Бурса, да си върнем Шумен!“ За всички гласоподаватели от шуменския регион, живеещи в Бурса и искащи да гласуват, ще има безплатни автобуси. На 02.04. идват и на 04.04. се връщат.
 
Припомням, че от 30 МИР Шумен се избират само 6 народни представители. Ще позволим ли изборният туризъм да определя бъдещето ни? Категорично НЕ! Аз и ВМРО винаги сме правили всичко възможно да ограничим гласовете от Турция и вмешателството във вътрешните ни работи. Шумен не е турски вилает!
 
По никакъв начин не трябва да ставаме свидетели как политически емисари организират пътувания, съставят списъци с имена на хора, които трябва да бъдат качени на автобусите, за да дойдат да гласуват под строй. Този път дори не говорим за агитационни есемеси по телефоните, а безпардонно и нагло популяризиране на организацията на ДПС в социалните мрежи, където всички можем да ги видим, без всякакъв свян и с демонстрация за безнаказаност.
 
Не за първи път виждаме стриктна организация сред българските изселници, създадена в Бурса. Дали пък някой иска да превърне град като Шумен във второ Кърджали?
 
Но Шумен не е бастион на ДПС. От Шумен започва България, българската народност, култура и книжнина. Тук са първите столици Плиска и Преслав, древната и магична Мадара. В епохата на Възраждането Шумен е един от най-бурно развиващите се икономически и културни центрове по българските земи. В нашия град се поставя началото на българския театър, играе се първата българска опера и е създадена първата българска детска библиотека… Но това са все духовни и сакрални за нашата история неща, които за ердогановите слуги няма стойност!
 
Погледнете в детайли лицата в листите на партиите и коалициите за тези избори. В огромен брой от тях ще откриете имена, свързани пряко или косвено със структурите на ДПС. Единствената, освободена от влиянието на тази протурска партия, е ВМРО. Във всички наши листи по места няма да откриете нито една такава личност, защото за нашите съратници България е над всичко и никога, на никаква цена няма да продадем интереса на Родината си!
 
Няма да допуснем турска намеса във вътрешните работи на България!
 


 

️Скандално съобщение се разпространява в Шумен: Нека да преведем: "Хайде, Бурса, да си върнем Шумен!" За всички ...

Публикувахте от Деан Станчев в Сряда, 17 март 2021 г.