На мен ми остават 10 дни до края на мандата, аз нямам морално право да предлагам план, по който работихме 8 месеца. Дайте вашия план, ревизирайте този. Това заяви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев по повод плана за възстановяване на извънреден брифинг на ГЕРБ.


Дончев отбеляза, че според останалите ГЕРБ предлагат корупционен план и правят саботаж.

 Уважаеми колеги, дайте вашия план, ревизирайте плана. Какво чувам? - Саботаж. Планът може да бъде изпратен в Народното събрание. Можем да договорим - месец, два да пишете нов план, от ЕК казаха, че ще проявят гъвкавост. А те нито имат капацитет да изработят друг план, нито имат визия, вие знаете ли какво представлява да напишеш такъв план?! Това не е да седнеш да пишеш есе".

Ние много често си говорим с клишета. Знаете ли какво значи разработване на план, това не е като да напишеш есе. Само 2 месеца отнема на одиторите да проверят цените.

Призовавам мнозинството да не се държат като опозиция, всичко е в техните ръце.

"Планът е най-бързият инструмент, до 2026 г. Всичко е разработено, подадено е в ЕК. - Нито един коментар! "Дончев да представи плана - Ами той е представен октомври месец. Не знам какво е това - липса на желание да четеш, да се информираш - и накрая - саботаж.", каза още той.