Икономистът Кузман Илиев посочи в кого всъщност е топката, за да може да се състави ново правителство. По думите му това всъщност е Слави Трифонов. 

"Промяната в  България е факт. Всички, които очакваха да тръгнем по нов път, го получиха. Българската политика се променя. Мутроуправлението остава в историята. Това заяви политологът от Слави Василев в ефира на bTV. 

В студиото бе и политологът Димитър Аврамов:

"Ние като политическо общество пропуснахме две индустриални революции. Първо пропуснахме да направим качестввена софтуарна организация, сега пък изкуствения интелект. Пожелавам успех на Кирил Петков. Това което ПП направи, заслужава уважение", каза той. 

"От културата на негативизма и сервирането на лъже, отиваме към култура с фокус към постиженията", добави Аврамов.

В разговора се включи и икономистът Кузман Илиев: 

"Кирил Петков и Костадин Костадинов са двете изненади днес и за какво гласуват българите. Хората гласуват за нови, млади и различни лица, за нов политически елит", заяви той.

"Ако Петков и Василев изневерят на ценностите, които носят в момента, не виждам какво може да накара България да се промени", каза Василев. 

Според Аврамов е много показателно, че обществото все пак е заложило на човек, който все пак има конституционен казус.

"Топката се държи от един ключов играч и това е Слави Трифонов. Той искаше точно това. Без Трифонов няма мач, а нови избори през март месец", смята Кузман Илиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА 2 В 1 В БЛИЦ!