Китаристът Георги Георгиев, който е един от основателите на група „Остава”, е взел решение да влезе в политиката. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. Георгиев се е кандидатирал за депутат от листата на „Продължаваме промяната” в Стара Загора.

Никога не съм бил политически обвързан. Дори в знак на протест и тотално разочарование от всичко у нас, не съм гласувал няколко пъти. Което естествено не е решение. Трябва да се гласува.

Винаги съм имал позиция за желано общество, в което да живеем, но досега не съм го открил заложено в програмата на управляващите. Винаги ми е липсвала социалдемокрацията!

Продължаваме Промяната” веднага ми станаха симпатични точно с тази идея – социалдемокрация, компетентност, образованост, декларират непримиримост към корупция, имат лични постижения на личностна основа, млади са, искат промяна."

"Казах си, ще дам шанс, ще гласувам за тях. И какво стана... скоро се обадиха да ме поканят да участвам в листата им за гр. Стара Загора, от който край съм родом.

Много мислих.... и реших да приема, заради гореизброените неща и най вече за заложените приоритети като култура, където мисля мога да съм полезен. Мисля, че личният пример е важен и всички имаме нужда от това и в крайна сметка..., каквото си го направим.

Другият вариант беше да си стоя пак и да мрънкам, че нищо не става. Не искам децата ми да живеят на място с афинитет към постмутренски арт и това е! Та така - ще си дам шанс и на мен”, завършва Георгиев и призовава за подкрепа.