“Новото формирование е добре и професионално маркетиран стартъп, който създава ново политическо разделение - почтени и непочтени, но е важно към него да потече политически  и морален капитал.

Тези хора изглежда ще дават тапията за почтеност. Те монополизират моралната санкция - Кирил Петков например казва кои общини са корумпирани и кои не. Така става впрочем с всички популистки проекти. Но ако по време на протестите имаше санкция за непочтените - който не е с нас, е лош, сега те казват  "не , не е така, ще има опрощение, елате при нас, и ще тръгнем към новото политическо бъдеще".  

Новата реалност, която създават, е в полето на фантазиите и въображението. Впрочем в демократичната общност доста отдавна пребивава в тази фантазна реалност. В началото ИТН, а после  ДБ и ИБГНИ искаха да пленят копнежа за промяна. Но голямата подмяна беше, че убедиха, че може да стане чрез революция, а се оказа, че не може.

“БСП бележи ръст, това е изключителен успех. Това показва, че има нужда от нормализация и тя вече се случва.”, заяви Харалан Александров.