Ние казахме нашите приоритети, той каза какви са неговите. Това заяви Костадин Костадинов след консултациите при президента Румен Радев.

Нашите приоритети са възстановяването на нормалния живот в страната, отпадане на мерките, на зеления сертификат. Също така демографската криза, образователната система, здравният проблем", изброи той. 


"Заявихме, че не трябва да се прави никакъв компромис по отношение на Северна Македония, защото нашите македонски братя не разбират нищо друго освен езикът на твърдата дипломация. Нека видим какви са приоритетите на бъдещото правителство. Ако те са продължение на приоритетите на сегашното правителство, ако смята да продължава унизителната външнополитическа зависимост, няма как да го подкрепим", обяви след срещата Костадинов.

Бихме подкрепили кабинет, които като нас смята за основни приоритети нашите приоритети", посочи той.

Костадинов коментира и решението дали депутатите да влизат в парламента със зелен сертификат.


"Кой точно се решава дали едни народни представители да идват на работа, а други не. Това ще е един вид държавен преврат. Кацаров предлага в НС да се влиза със зелен сертификат, а в Здравното министерство защо няма, а в президентството, а в другите институции. Няма какво да се лъжем, това е направено като една провокация към Възраждане", посочи още той.


"Никой не говори за спиране на ваксинацията. Всеки, който иска да се ваксинира. Но нека да не се налага неговите решение. Говорим за дискриминация. Не е нормално и не е правилно парламентът да решава. Защо моловете, собствениците на ресторанти да не решават сами", попита той. 

"Смятам, че казусът с вестник Труд е един правен казус. Миналата година от Възраждане бяхме заплашвани. Ще искаме информация колко пари е струвало на държавата, по наша информация е било над 1 млн. лева. Аз въпреки всичко вярвам в българския съд. Има и съдии, които не изпълняват поръчки", заяви лидерът на Възраждане.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
За финал той каза, че субсидията на партията му ще бъде използвана по същия начин, по който и досега.