Пловдив отново ще бъде арена на лидерска битка за парламентарните избори на 14 ноември. Листата на новия хит "Продължаваме промяната" (ПП) ще се води от нейния съпредседател Кирил Петков, твърди "Марица".

По традиция пък начело на кандидат-депутатите от ГЕРБ-СДС ще бъде бившият премиер Бойко Борисов. Очаква се отново Христо Иванов да е вписан под №1 в списъка на "Демократична България" (ДБ). Със сигурност Тошко Йорданов, дясната ръка на Слави Трифонов и на практика партиен шеф, ще предвожда листата на "Има такъв народ" (ИТН).

Така от лидерите на формациите, които се сочат като фаворити за предстоящия вот, ще липсва единствено Корнелия Нинова. Шефът на социалистите претърпя голям провал на изборите на 4 април и оттогава не смее да рискува под тепетата.  

Решението на Кирил Петков да дебютира в изборите като кандидат-депутат от Пловдив е логично, защото той е роден под тепетата. Освен това ПП засега не разполага с авторитетна местна фигура, която да води листата. Петков и другият бивш служебен министър Асен Василев днес ще бъдат в Пловдив, за да дадат старт на кампанията си. Двамата ще отговарят на въпроси на граждани пред заведението на Главната в продължение на три часа. 

"Не сме говорили за места с "Продължаваме промяната", казаха ни за критерии", това обаче каза лидерът на ВОЛТ Настимир Ананиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!