Преподавателят в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – популярният математик Динко Раднев, е внесъл днес молба в РИК-Бургас за отписването му от листата на коалицията на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“, чийто мандатоносител е местната политическа формация ПП „Средна европейска класа“, пише Флагман г. 

По-рано стана ясно, че кандидатът за народен представител от 2-ри МИР-Бургас Динко Раднев е взел решение да се оттегли от тази листа по лични причини и че предстои да изпълни това формално до края на деня. 

В същия ден рано сутринта съвсем добронамерено и искрено любимият учител на бургаските деца сподели, че не може да оповести как точно се чувства в началото на кампанията, но като цяло усещането му било, че не може да остане в този състав.


Раднев добави, че като мотив ще посочи лични причини. Така и до ден-днешен, четвъртък, 21 октомври, не стана ясно дали между него и водачът на листата Константин Бачийски е проведен разговор – на четири очи или по телефона. 

Според информацията, Динко Раднев е бил силно разочарован от бъдещите съратници в тази коалиция, ядрото от ПП „Средна европейска класа“, доминиращо цялата листа.

„Днес г-н Раднев внесе молба, не е посочил мотив, не е длъжен. Няма да бъде вписан друг кандидат за народен представител на неговото място.

Той ще бъде заличен. Току-що взехме единодушно решение на всички присъстващи на заседанието ни членове на РИК-Бургас“, заяви председателят й Фани Семерджиева пред Флагман.

Справка показа, че останалите членове на листата запазват местата си, тя няма да се пренареди, но няма и да се впише друг на деветото място, на което бе Раднев, тъй като ръководството на коалицията е пропуснало срока за това.