„Срокът, който си бяхме поставили за довършване на автомагистрала “Хемус” до Варна - 2024 г., беше напълно реалистичен. Законно. Не каквито внушения прави правителството на Радев в стремеж да оправдае безсилието си“, написа бившият зам.-регионален министър Николай Нанков в социалните мрежи, по повод пресконференцията на служебния регионален министър Виолета Комитова и икономическият министър Кирил Петков. 

Срокът, който си бяхме поставили за довършване на цялата автомагистрала “Хемус” - 2024 г., беше напълно реалистичен. Законно. Не каквито внушения прави правителството на Радев в стремеж да оправдае безсилието си. Не е вярно и че строителят е анонимен и качеството ще е гарантирано ниско. Изпълнител е “Автомагистрали” ЕАД, има и избран строителен надзор.

Цялата отговорност за липсата на напредък по “Хемус” е на МРРБ. Явно от пресконференции не им остава време да създадат организация и да завършат процедурите по отчуждаване, строителни разрешения и т.н. Оставихме им всичко готово - просто трябваше да го придвижат. И пари им оставихме - те дръпнаха близо половин милиард, който незнайно къде потъна.

Администрацията в МРРБ е на много високо ниво - просто трябва да бъде ръководена добре. Явно назначените от Радев се провалят. И в паниката си да не му съсипят кандидат-президентската кампания, впрягат целия държавен апарат в нея. Жалко, потърпевши отново ще са българските граждани. Явно регионалното развитие не е приоритет в момента.