Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на глас. Тя гласува в 25 ОУ "Д-р Петър Берон" в "Красно село" в София. Тя бе придружена от съпруга си.

"Гласувах промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима. За правова държава, която се се управлява от стабилни институции, а не от скрити кръгове, за справедливи доходи и пенсии, за чист въздух, чиста земя и вода, за независима и суверенна България, заяви Нинова.

Тя изрази надежда, че този път ще се състави правителство.

"Трябва да се направи кабинет, защото ни предстоят много важни решения за България- приемането на бюджет за следващата година, Плана за възстановяване и устойчивост, реакция на повишаването на цените, съответно и на доходите.

Всички те трябва да се обсъдят в работещ парламент.

"Мисля, че избирателната активност ще е по-ниска. Съдим за това по лятото, но и изборите в Благоевград. Там имаше по-ниска избирателна активност", направи прогноза тя.

Тя заяви, че не смята, че партията ѝ ще е на трето място, но обяви, че ще изчака резултатите.

"Нека излезат резултатите. Сигурна съм, че няма да сме на 3-то място, но нека да изчакаме резултатите.

По отношение на това защо е гласувала толкова рано, тя обясни, че няма конкретна причина и че просто така е решила този път.

Докато вървеше изказването ѝ пред медиите, тя бе прекъсната неочаквано от мъж, който заяви, че е дошъл заради лична кауза.

"Идвам с лична кауза да ви помоля да оправим пътя в Студентски град, че вече 7 месеца чакам", обърна се той към Нинова, на което тя го покани на разговор, за да обсъдят ситуацията.

 Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ