Слави Трифонов трябва да очаква наказателна акция, ако не поеме отговорност. Това коментира в ефира на bTV политологът Димитър Ганев.

Президентът Румен Радев е субектът на властта. При първия си служебен кабинет той избра фигура със собствена политическа позиция и биография, посочи той.


„Патриотите не трябва да разчитат, че ще получат 4% на изборите. При Обединените патриоти имаше разказ за обединението на всички патриоти.

Има обаче много от симпатизантите на ВМРО, които няма да гласуват за тази коалиция, защото не харесват Валери Симеонов“, категоричен е политологът.

„ГЕРБ са в отбранителна позиция и това няма да спре дори след изборите. Партията трябва да се зареди с търпение. За пръв път сме в ситуация, в която президентът е в кампания и взима цялата власт.

Почти всяка голяма новина на служебния кабинет е свързана с ревизия и тези скандали няма да свършат“, коментира Ганев.

„Жан Виденов има потенциал да вземе част от електората на БСП. Той ще изяде гласовете от разширяването на левицата. В новото Народно събрание със сигурност ще има промени.

В предишното имаше три лагера – партиите на протеста, опозиционните БСП и ДПС, както и ГЕРБ. Тези три лагера трябва да колаборират по някакъв начин. Ако Слави Трифонов не поеме отговорност, срещу него предстои наказателна акция“, каза още Димитър Ганев.