БСП имат всички шансове да променят резултата си, най-вече, защото няма да има толкова приказване за коронавирус и повече възрастни хора ще отидат да гласуват. Това заяви за Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.


"Широката лява коалиция има по-скоро символни знамена. Доброто попадение определено е Минчо Христов, другите са отломки от БСП, които сега се връщат, това носи една тяга", добави той.

"Това е Слави Трифонов, защото отнема правото на БСП да се нарича активен борец срещу ГЕРБ. Ако резултатите приличат на предните, ще трябва подкрепа, логично е, това да е подкрепата на БСП", посочи Симеонов.

"Резултатите са близки от миналия месец. На трите партии няма да им стигне мнозинство. Напълно възможно е първото и второто място да се разменят. Големият въпрос е - ще могат ли трите формации да постигнат мнозинство?", каза събеседникът на Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Българските патриоти държат отворена вратата към ГЕРБ. Те може и да помогнат за създаването на някаква формула. Те са съпътстваща жертва на ГЕРБ и се чувстват доста онеправдани. Силно е посланието с отдръпването на лидерите - проблемите са между лидерите, не между електоратите.  Силното е да разкажат качествен разказ, не количествен. Със сигурност обединението на патриотите дава заявка за 7-ма партия в парламента", заяви изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл".

Но има и други играчи и може да се окаже по-интересно отколкото очакваме, допълни още той.

"Това с Кубрат Пулев е много интересно, виждам сценарии там - системно пиарско усилие. Прилича ми на това да се направи конкурент на Слави Трифонов"

И обясни, че служебното правителство дава усещане за спокойствие и това се харесва на хората.