ГЕРБ-Габрово сигнализира за нерегламентирана агитация на паметника на Васил Априлов и пред входа на Национална Априловската гимназия, извършвана от партията на Васил Божков ПП„Гражданска платформа Българско лято”, пише tribune.

Освен провеждането политическа агитация в разрез с нормативните разпоредби, от партията оскверняват и паметника с разполагането на агитационни материали до и върху него – партийни знамена, транспаранти, плакати.

Агитационните материали се раздават в непосредствена близост до главния вход на един от символите на Габрово – Първото светско училище в България - Националната Априловска Гиманазия, което е нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс, се посочва в сигнала, изпратен до Районната избирателна комисия и до Община Габрово.

Това действие, освен, че представлява нерегламентирана агитация, извършена от ПП „Гражданска платформа Българско лято“, представлява и грубо нарушение на Заповед №1300/08.06.2021г., т.1 от заповедта на Кмета на Община Габрово, се казва още в сигнала, към който са приложени и снимки за извършеното нарушение и посегателство към паметника светиня, информираха за жалбата си от ГЕРБ-СДС.

Междувременно коалицията откри предизборната си кампания с водосвет в църквата „Св. Архангел Михаил“ в Хасково. Делян Добрев подчерта, че отборът на ГЕРБ-СДС тръгва в тази кампания с вяра в доброто и с намерение да проведе позитивна и градивна кампания.

„Както винаги до сега ние няма да изтъкваме лошото у опонентите ни, а ще бъдем концентрирани върху идеите за развитие на региона и на България“, заяви Делян Добрев.


Преди месеци, по време на предишната кампания, ГЕРБ-СДС представи няколко много интересни и важни проекти за развитието на област Хасково и не се отказва от тяхната реализация. „Има обаче един конкретен проект, който, за съжаление служебното правителство спря. 

Tова е изграждането на велоалея между Хасково и Минерални бани“, съобщи той.

 

Във Варна Иван Портних представи официално пред медиите кандидатите за депутати от коалицията ГЕРБ/СДС. Водач на листата е успешният здравен министър от правителството на Бойко Борисов, който преведе страната през втората и третата вълна на най-тежката криза.

Втори е Юлиян Станев, главен художествен ръководител на ансамбъл „Варна“, от години емблема на града. На трето място е варненецът и също успешен министър на младежта и спорта в правителството на Борисов – Красен Кралев.

След представянето на листата кандидатите за депутати от ГЕРБ/СДС –Варна посетиха храм „Св.Успение Богородично“, чийто и втори купол блесна след ремонт със средства от правителството на Борисов, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и успех.