"Идеята беше моя да поканим Ицо Хазарта той е и сега с нас във Варна - преди малко закусвахме. Аз винаги съм го харесвал. Понеже в нашата листа има много финансисти и икономисти, но няма много хора от културата се обърнах към него.

Страшно съм доволен, че той ще води листата в Люлин" това коментира в ефира на Нова ТВ съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков.

"За образование говорихме с Ицо и той ще работи в сферата на образованието. Трябва да дадем възможност на днешните първокласници да са квалифицирана работна ръка до 2080 година. За това говорихме", заяви Петков.

На въпроса възможно ли е човек със средно образование да взима решения в образованието, той отговори така:

"Както знаем проф. Денков е в топ 1% на Станфордския университет - в комбинация с Христо Петров ( Ицо Хазарта), вярвам, че ще се справят добре.

Проф. Денков го помолих за експертно мнение, но в момента не прави нищо в нашата кампания, той се е фокусирал върху сегашната си длъжност. Ако сме в позиция ще предложим да остане на тази длъжност - министър на образованието. Аз не познавам в България човек с по-добро СВ от неговото".

"Аз се възхищавам на Николай Събев (шефа на Еконт). Той 30 години се занимава с транспорт и мисля, че няма по-компетентен от него", обясни той.

По повод обвиненията от лидера на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов и лидера на БСП Корнелия Нинова, че Кирил Петков лъже, че води разговори с тях, бившият служебен министър отговори:

"Това, което аз мога да кажа е, че говоря с Мика Зайкова. Тя е човек с много знания, не водим партийни договорки, комуникираме си с хора, които уважаваме. 

И с Крум Зарков сме говорили - не беше скоро, но сме говорили. С Мая Манолова и Бабикян си говоря също и с Христо Иванов държим комуникация".