Мълчанието на Слави Трифонов е стратегия. Такъв тип мълчание от политик, който е натоварен с очакване е контрапродуктивно. Той трябва да излезе и да каже какви са неговите цели, а не неговият заместник. Това заяви в ефира на bTV по повод поведението на Слави Трифонов след изборните резултати. Това коментира социологът Георги Киряков в ефира на bTV.


Дали ще е в парламента или не, не е важно, важното е какво прави, важното е да се посочи, че Слави носи политическата отговорност, а не Тошко Йорданов например, коментира от своя страна Стойчо Стойчев и допълни "Слави може задочно да е депутат. Тошко Йорданов вчера каза край на мажоритарната система, ще чакаме по-добри времена".

Анти-ГЕРБ мнозинството не е коалиционно, заедно с протестните партии гласуват и системните като ДПС и БСП, колко ще издържат, не знам, заяви още той. Според него за министри ще се търсят технически и експертни лица.

Киряков допълни, че това не означава, че няма да изпълняват поръчките и идеите на партиите. Това на практика означава, че за някои въпроси няма да се разберат.

Колкото и да променят депутатите изборните правила, политическите елити ще си остават същите, смята Стойчев.

Намаляването на субсидиите е популистко предложение, което идва не само от "Има такъв народ", и ГЕРБ са го предлагали, после го отмениха, каза Киряков. Той прогнозира, че ще се прегрупира партия ГЕРБ, но Бойко Борисов не бива да бъде отписван.