„Убедена съм, че ще бъдем първа политическа сила, защото хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни. Целта на една партия на избори е да може да реализира своята програма чрез съставяне на кабинет. За нас не е нова коалиционната култура, това е демокрацията... Българите очакват от българските политици да бъдат отговорни да намерят формулата за съставяне на кабинет. Ние сме готови да участваме в намирането на тази формула“, това каза пред БНР Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Тя увери, че ГЕРБ са готови да говорят с всяка една политическа партия в парламента, за да се намери формула за съставяне на редовно правителство.

„Естественият ни партньор са "Демократична България" (ДБ). Крайно време е и те да осъзнаят, че няма как да се правят, че не съществуват ГЕРБ и нашите избиратели“, каза Захариева.

Тя допълни, че президентът Румен Радев ще бъде основен опонент на номинирания за държавен глава от ГЕРБ.

„Кандидатпрезидентската двойка ще бъде обявена в рамките на срока. Тя има шанс да спечели дори да бъде обявена месец преди изборите, ако са добре познати имена в публичното пространство“, категорична бе Захариева.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори.

Според нея българи очернят репутацията на България в Европейския парламент, „целта е да се постигнат дребни политически сметки“.

По думите ѝ Република Северна Македония (РСМ) не трябва да решава вътрешнополитическите си проблеми на гърба на България. „Винаги сме им подавали ръка в трудни моменти, но България има много ясни и изпълними условия“, допълни тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!