Всички публични лица трябва да сме много внимателни в изказа си, когато става въпрос за компании. Борисов обрисува апокалиптична картина за компания, която е обявила 75 млн. печалба. Това заяви Владислав Панев от ДБ в ефира на bTV.

„Ние протегнахме ръка към ПП, те днес ще решат дали да се явим заедно на вота. Ние продължаваме да се развиваме и без да има решение“, заяви Панев.

По думите му ръката си остава протегната и се надява колегите му от ПП да вземат положително решение.

„Не очаквам ние партия по партия да се присъединяваме към ПП. Нека не спекулираме. До 27 август има време, законовите възможности за заедно явяване на изборите са ясни“, добави политикът.

По думите му в ДБ в момента не се обсъжда коалицията с ПП, а партията работа за самостоятелното си явяване на избори. "Ако ситуацията се промени и разговорите между партиите ще се променят", каза още Панев.

"Нашата работа е ДБ да се представи силно на тези избори, без значение в какъв формат. Ние работим върху това, а не как ще се явим на изборите. Регистрирахме се за вота, мачът продължава", заяви той.

Според него е важно как се явяват двете партии, но не може да се губи време в това, вместо да се мисли как България да бъде изправена на крака. 

"За нас е по-добре да се явим заедно, но и поотделно пак не е проблем", каза още Панев. 

"Служебният кабинет е рисков, виждаме залитанията му към "Газпром" и бавене на интерконектора. Виждаме изявленията на Стефан Янев от днес за работа на Брикел и прогресивно облагане. Не сме съгласни с тези неща. Търсенето на нови коалиционни партии в следващия парламент би било безсмислено", смята Панев. 

"Още миналата година прогнозирах, че ни очаква вълна от избори, докато политическата система се изчисти. Натам сме се насочили, но все пак се надяваме с ПП да направим 121 депутата", каза Панев. 

Според него няма как да има коалиция между ПП и ГЕРБ дори и при еднакви цели. "Битката е до различни модели на управление".

Минути след края на интервюто на Панев излезе неофициална информация, че ПП са решили да се явят сами на изборите.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук