В секция номер 43 в София изборният ден започна с технически проблем. Единствената машина не заработи веднага и се наложи намесата на техническо лице. 

В секция във Варненския квартал Владиславово машина е дала дефект още вчера при тестовото ѝ включване. Изписала е, че изборният ден не може да започне. Затова там преминаха на хартиени бюлетини.

Шок на изборите във Варна! Машина изкара мистериозен надпис ВИДЕО

В 9-а секция в Стара Загора, която се намира в основното училище в квартал "Самара",  изборният ден не започна в 7 часа, заради повреда в машината за гласуване. Очаква се вотът да премине с хартиени бюлетини.  

Извънредно в БЛИЦ! Голям изборен скандал – машината на „Сиела“ в „Лозенец се счупи, хората не могат да гласуват един час

Председателят на районната избирателна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова съоби, че в секция в Русе има проблем с единствената машина. На място е изпратен техник. Проблемът не е отстранен и там ще се гласува с хартиени бюлетини.


Хинкова информира също, че в различни секции в региона не са се явили членове, но това не е попречило на началото на изборния ден. Организира се тяхната замяна. 

В две от секциите в Благоевград до този момент им информация, че са отказали машините за вота, във всяка от тези секции има по една машина, съобщи председателят на районната избирателна комисия (РИК) Елизабета Дерменджиева. Същите ще преминат към гласуване с хартиени бюлетини, но след като се постанови решение от РИК, като се чакат указани от Централната избирателна комисия, каза още Дермеджиева.

В една секционна избирателна комисия (СИК) в Ловеч все още не е започнал изборният ден, тъй като машината е отказала да заработи. Предстои да се вземе решение гласуването там да премине с хартиени бюлетини, съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Валентина Недялкова.  

Проблемът беше коментиран и от председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова: "На 11 места в страната са подадени сигнали за проблеми с машините и съответните секции са преминали на гласуване с хартиени бюлетини. Сред тях са секции в Стара Загора, Свищов, Ловеч, Пазарджик, Варна, Шумен, Русе".

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук