Девета секция в Свищов е преминала изцяло към гласуване с хартиени бюлетини. Причината е, че машинното устройство там не е стартирало тази сутрин, съобщава Агенция "Фокус“, цитирайки председателят на Районната избирателна комисия във Велико Търново Николай Илиева.

Той обобщи, че като цяло изборният ден в региона протича нормално към момента.

Извънредно в БЛИЦ! Голям изборен скандал – машината на „Сиела“ в „Лозенец се счупи, хората не могат да гласуват един час

"Да, имаше места с дребни технически проблеми по устройствата, но те са отстранени и навсякъде машините работят успешно. Около петима са членовете на секционни избирателни комисии, които не са се явили тази сутрин, но те незабавно са сменени и към момента нямаме информация някоя от секциите да работи в намален състав“, допълни Илиев.

Близо 20% от членовете на СИК са сменени от началото на предизборната кампания, като политическите формации правиха корекции и в деня за размисъл и вчера са регистрирани над 20 смени. Над 600 са новите председатели, секретари и членове, като около 6% от тях не са преминали обучение. Въпреки това председателят на РИК коментира, че не очаква сериозни проблеми през днешния ден.

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!