„Сега, повече от всякога, на страната ни са нужни лидери, защото сме във водовъртежа на няколко кризи“ – това заяви пред симпатизанти лидерът на КП “Български възход“ Стефан Янев.

„Ние сме нова партия, вървим смело напред, имаме план и правим необходимото за да го изпълним. Аз мога да нося отговорност, хората, с които създадохме партията – също“, допълни той и добави, че сега има екип и в него има експерти, които покриват широк спектър на сфери на обществената дейност.

„Намираме се на вододела между полезността на модерния либерализъм и необходимостта от връщане на ценностите, които изповядва модерния консерватизъм. Либерализмът, въпреки положителните си страни, разрушава семейните връзки и толерира индивидуализма, а обществото повече от всякога има нужда от сплотеност, ред и правила “– обобщи своя анализ лидерът на партия „Български възход.

Стефан Янев обясни и често използвания напоследък израз „плуване срещу течението “: „Ние няма да се подадем на либералното течение. Ние не се плашим от трудните решения и няма да се поколебаем да защитим националния интерес и да осигурим на страната сигурност, справедливост и благоденствие.

Необходимо е да загърбим досегашните практики, да търсим това, което ни прави по-силни и ни води към по-добри решения – в икономическата и в геополитическата среда.“

Според Стефан Янев по-силно лидерство е нужно и на Европейския съюз. “Това лидерство трябва да изведе ЕС на мястото, което заслужава - равнопоставен на другите световни центрове на властта. И да защитава всички граждани на ЕС. Националните държави трябва да бъдат в състояние развиват своите цели, но да развиват и споделените ценности на Европейския съюз и НАТО.

Това са ценности, свързани с качеството на живот на всички граждани, с възможността на бизнеса да се развива в конкурентноспособна среда. Доброто състояние на гражданското общество зависи от една силна икономическа база, която силнот лидерство трябва да осигури.“